Cusa serve:
mezo chilo de palombo, quatr’eti de spagheti (ve li cunziglio non tanto fini), quatro pumidori maturi, mezo póro (no mezo pòro cà! sarìa qula specie de cipola longa cul zapore delicato), na ventina de pistachi, na cuchiarata de pinoli, na cuchiarata ‘bundante de caperi, ‘n po’ de ulive greghe, ojo ecstra vergine d’uliva.

Cume se cucina:
se taja a pezi el palombo, se lava per bè e se mete nté na padela (de quele che nun ce taca la roba) ndó prima ce s’è fato imbiundì el póro c’un gocio d’ojo e u’ sghizo d’aqua; po’ se mete i pumidori tajati a dadini, i caperi, e se fa coce pr’un quarticelo (se c’è bisogno slongando c’un gocio d’aqua); ntél fratempo se pòle méte su l’aqua per la pasta, se còce i spagheti e quanto è coti al dente se scola e se méte ntéla padela del sciugo, butandoce dentro i pinoli, i pistachi tritati e na bela cuchiarata d’ojo; se fa inzapurì per 3/4 minuti po’ se mete ntéi piati facendo atenzió che a ogni cumenzale j capita un par de pezi de palombo… senò sa che cagnare!!!

Bon apetito

(foto da internet)